Nadat de haatbaarden van IS eerder al het aan Al Qaida gelieerde Al Nusra uit Syrië verdreven, hebben ze nu hun pijlen gericht op die andere grote azijnpissers van het Islamisme; jawel, de Taliban. IS en de Taliban hebben elkaar de Jihad verklaard. De zelfmoord fanboys en onthoofdingsfetisjisten van IS die dagelijks op de vlucht zijn voor de voortdurende bommencampagne boven hun hoofden zijn schijnbaar op zoek naar een meer gelijkgestemde tegenstander. Een straaljager kun je immers niet onthoofden of opblazen met een bomvest. Dus bij gebrek aan een gewillig en makkelijk slachtoffer wordt de aloude Islamitische wet van de broedermoord maar weer eens afgestoft. 

Volgens een bron bij de Afghaanse geheime dienst hebben de Jihadisten mekaar de Heilige Oorlog verklaard nadat Abu Bakar al-Baghdadi, zelfverklaard Kalief en leider van IS, zich laatdunkend uitliet over Mullah Muhammad Omar, leider van de Taliban, melden de Times en LiveLeak. Al-Baghdadi noemde Mullah Omar een idioot en een analfabeet. "Hij verdient geen enkele spirituele of politieke geloofwaardigheid", aldus al-Baghdadi. Om daar verder aan toe te voegen dat IS in twee jaar meer bereikt heeft dan de Taliban in tien jaar. Diezelfde bron bij de Afghaanse geheime dienst gelooft niet dat IS een bedreiging zal vormen voor de stabiliteit in het toch al instabiele land.

Desondanks proberen IS-headhunters al enige tijd Taliban-strijders en andere Afghanen te rekruteren in de centraal gelegen provincie Helmand. Waarschijnlijk een belangrijke aanleiding voor het onderlinge geruzie van de aanhangers van het geloof van de vrede. Een niet minder belangrijke mogelijke reden voor het conflict is het belangrijkste exportproduct van de provincie Helmand: opium. Het hele gebied staat er vol mee. Tenslotte zijn alle Jihadi's niets meer dan ordinaire criminelen, smokkelaars en perverse pedofielen. Bij de CIA hebben ze de champagne al ontkurkt.