De Amerikaanse acteur Charlie Sheen - bekend van films als 'Apocalypse Now' en de tv-series 'Two and a Half Men' en 'Anger Management' - maakte onlangs bekend dat hij mee wil doen aan de race voor het presidentschap van de Verenigde Staten in 2016. Sheen ziet zichzelf als een Constitutioneel Republikein en zal zich dan ook verkiesbaar stellen als Republikeins presidentskandidaat. Met zijn drugsverleden en seksescapades lijkt een gelukkig huwelijk tussen hem en de aartsconservatieve Republikeinse achterban onwaarschijnlijk, zo niet bij voorbaat gedoemd te mislukken. 

 
Uit een peiling onder het Republikeinse electoraat in de Verenigde Staten blijkt echter dat zij de voorkeur geven aan Sheen als president boven Sarah Palin, die zich ook verkiesbaar wil stellen als Republikeins presidentskandidaat in 2016. Dit zegt overigens meer over het complete gebrek aan populariteit van Palin dan die van Sheen. In dezelfde peiling gaf tweederde van de ondervraagden namelijk aan negatief te staan tegenover de uitspattingen van de acteur in het verleden.


"Everybody relax"


Zelf maakt Sheen zich er geen zorgen over dat zijn verleden onderwerp kan worden in de politieke debatten en breed uitgemeten zal worden in de media. "Ik ben er zelf open over", zei de acteur tegen Michael Loftus in The Flipside Show. "Dus als er tegen mij gezegd wordt; je hebt dit of dat gedaan, dan zeg ik; ja en?" En passant kondigde hij aan dat zijn vader Martin Sheen 'running mate' wordt voor het vice-presidentschap in 2016. Vader en zoon willen in het Witte Huis komen door middel van een campagne op basis van waarheid en transparantie. Charlie Sheen heeft in ieder geval al aangegeven twee nieuwe wetten in te willen voeren als hij verkozen wordt. Hij wil de belasting verlagen door een algemeen vast belasting tarief van tien procent voor iedere Amerikaan te hanteren. Daarnaast wil de acteur iedere school voorzien van een bewapende ex-militair ter beveiliging. Zijn belangrijkste boodschap is echter: "Everybody relax!"